.
   Gyorslink
   Média Elérhetőség Jegy Főiskoláról Állásajánlatok HÖK Intézményi felépítés Közérdekű Képzések Hallgatóknak English Magyar   
Felsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzések

Felsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzések Felsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzések Felsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzések
A Magyar Táncművészeti Főiskola felvételt hirdet a 2015/2016. tanévre
felsőfokú tanulmányokra előkészítő szakmai képzésre
néptánc művész szakon
Felsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzésekFelsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzésekFelsőfokú néptánc tanulmányokra előkészítő szakmai képzések
A felvételi vizsga célja
A felvételi vizsga célja az arányos testalkatú, táncos adottságokkal és művészi hajlammal rendelkező gyerekek kiválogatása.

A felvételi vizsga szempontjai:

  1. testalkat és fizikai adottságok vizsgálata (ízületek mozgásterjedelme, tágság, hajlékonyság, rugalmasság felmérése),
  2. ritmusérzék, zenei készségek felmérése,
  3. mozgásfelfogó, koordinációs- és művészi készség,
  4. ortopéd orvosi vizsgálat,
  5. beszélgetés a közismereti iskola tanárával.

(A jelentkezőktől legalább közepes tanulmányi eredményt várunk.)

Felvételi jelentkezési határidő: 2014. december 15.

Jelentkezés a felvételi vizsgára
-         írásban: Magyar Táncművészeti Főiskola, 1592 Budapest Zugló 1., Pf. 472.

Jelentkezési lap
A jelentkezési lap letölthető innen.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell a gyermek

  • nevét,
  • születési dátumát,
  • jelen tanévben az általános iskola mely osztályát végzi,
  • milyen tanulmányi eredménnyel (a megelőző tanévi bizonyítvány másolata),
  • felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot.

A vidékről érkező jelentkezők a felvételi vizsgával kapcsolatos utazás és fővárosi tartózkodás költségeit maguk fedezik.

Felvételi vizsga: 2015. január 10., szombat


A vidékről érkező jelentkezők a felvételi vizsgával kapcsolatos utazás és fővárosi tartózkodás költségeit maguk fedezik.

Felvilágosítás a néptánc művész szakkal kapcsolatban Barabás Katalin tanulmányi előadótól kérhető telefonon: 06-1-273-34-30/252-es mellék vagy e-mail-ben: barabas.katalin@mtf.hu


A Főiskola Nyílt Napjairól, előadásairól, további felvételi lehetőségeiről honlapunkon tájékozódhat.Friss híreink összes hír >>>
Elhunyt Bretus Mária a Magyar Táncművészeti Főiskola Professor Emeritája
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Bretus Mária, Liszt-, és Lőrinc-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett egykori főiskolai tanár, Professor Emerita, életének 72. évében, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt. Emlékét szeretettel és tisztelettel megőrizzük!
A jövő csillagai
A Várszínház épülete helyett ebben az évben több helyszínre szervezi előadásait a Nemzeti Táncszínház, mely idén is számít a Magyar Táncművészeti Főiskola előadásaira.
Az októberi, teltházas előadást követően november 27-én ismét a Várkert Bazárban (I.kerület, Ybl Miklós tér) lépnek fel hallgatóink. Ekkor a Néptánc és a Moderntánc tanszék mutatkozik be.
Vendégszereplés Pozsonyban
Partneriskolánk, az Eva Jaczova Tánckonzervatórium november 21-én egy nemzetközi gálával ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. A Szlovák Nemzeti Színházban tartandó esten Pesel Anita és Medvecz Marcell végzős táncművész szakos hallgatók képviselik a Főiskolát. Kulcsár Noémi koreográfus-művésztanár alkotását, a Rapid eye movement c. kettőst mutatják be.
Hirdetmény
A Magyar Táncművészeti Főiskola cipő raktárából az itt letölthető lista alapján kínál új cipőket eladásra. A cipőket 2014. szeptember 30-ától 2014. október 31-ig, illetve a készlet erejéig keddi és csütörtöki napokon 9:00-15:00-ig lehet felpróbálni, illetve készpénzben megvásárolni a Magyar Táncművészeti Főiskolán (1145 Budapest, Colombus utca 87-89.)
Nelvvizsga lehetőség
A Főiskola angol és német nyelvből belső nyelvvizsgát hirdet azok számára, akik tanulmányaikat 2011-ben vagy ezt megelőzően fejezték be (sikeres elméleti és gyakorlati záróvizsgát tettek), de oklevelüket nyelvvizsga hiányában még nem vehették át. Alapfokú vizsga: 2014. NOVEMBER 7., középfokú vizsga: 2014. NOVEMBER 14. További információ itt.
térkép